Slider

Kanapka z szarpaną wieprzowiną

Ostatnimi czasy szarpana wieprzowina wzbudza spore zainteresowanie w kulinarnym świecie. W tej formie może stać się składnikiem świetnej przekąski – na kolację czy na lunch do pracy. Jej przygotowanie nie wymaga od nas zbyt dużego zaangażowania. To kolejny plus. Spróbujecie?

Składniki

  • 0,5 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • ostra papryka

Przygotowanie

Mięso trzeba mocno obsypać przyprawami i wmasować w karkówkę. Jeśli macie wolnowar wystarczy włożyć ją do środka i ustawić na tryb HIGH na ok. 4h. Jeśli nie macie tego cuda, posmarujcie mięso olejem, wrzućcie do naczynia żaroodpornego, przykryjcie pokrywką (lub folią aluminiową) i pieczcie w piekarniku ok. 3,5h w 180 stopniach. Mięso jest gotowe kiedy rozpada się na włókna. Doskonale smakuje w bułce z sosem sriracha, chippotle lub BBQ oraz warzywami.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close