Slider

Tatar z wędzonej polędwiczki

 

Lubicie tatar? Mamy dla Was pomysł na nieco inna wersję tego popularnego w Polsce przysmaku. Zamiast surowej wołowiny do siekania polecamy Wam naszą wędzoną polędwiczkę. Jesteśmy pewni, że pokochacie jej smak – również w tej nieszablonowej odsłonie.

Składniki

  • 4 jajka
  • 150 g wędzonej polędwiczki Kier
  • 1 czerwona cebula
  • 3 średnie korniszony
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki i ułożyć na talerzu.
Polędwicę, cebulę i korniszony posiekać w bardzo drobną kostkę. Doprawić sporą ilością grubo mielonego pieprzu i oliwą. Ułożyć na jajkach.
Sam tatar będzie również świetnie smakował podany na grzankach.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close