Slider

Kiełbaski śląskie w wiosennym towarzystwie

 

Lubisz fasolkę szparagową? Cudownie. Dodaj do tego młode ziemniaki i wiosenna uczta gotowa. Mamy dla Ciebie szybki przepis na obiad.

Składniki

  • 4 kiełbaski śląskie
  • 500 g małych młodych ziemniaczków
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koperku
  • 2 łyżki szczypiorku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Ziemniaczki dokładnie myjemy i gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody do miękkości. Przed końcem gotowania wrzucamy obraną fasolkę. Odcedzamy. Ziemniaczki kroimy na pół, a fasolkę na 3 części. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, szczyptę soli, pieprzu. Dodajemy ziemniaczki i fasolkę. Smażymy wszystko mieszając, aż smaki się połączą. Posypujemy obficie ziołami.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close