Slider

Wątróbka otulona boczkiem

Nawet osoby, które nie przepadają za podrobami, nie mogą przejść wobec niego obojętnie. My kochamy wątróbkę otuloną boczkiem za to, że jej przygotowanie to naprawdę zaledwie kilka sekund.

Składniki

  • 200 g boczku wędzonego w cienkich plasterkach
  • 400 g wątróbki drobiowej

Przygotowanie

Z wątróbki wycinamy wszystkie włókna – jeśli są duże przekrawamy je na pół. Każdy kawałek owijamy w plasterek boczku i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni, i pieczemy przez ok. 20 minut, aż boczek ładnie się przyrumieni.

Podajemy ciepłe np. z ulubiona sałatką.
Wyśmienicie smakuje również na zimno jako przystawka.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close