Slider

Przekąska z gruszką i wędzoną polędwicą

 

Przekąska z gruszką, wędzoną polędwiczką i serem pleśniowym to nasza kolejna propozycja na wieczór w gronie najbliższych znajomych. Zestawienie słonego smaku naszej wędzonej polędwiczki z serem pleśniowym i słodkim aromatem gruszki to istny strzał w dziesiątkę. Spróbujcie koniecznie.

Składniki

  • 2 dojrzałe gruszki
  • niebieski ser pleśniowy np. Lazur
  • garść rukoli
  • garść orzechów włoskich
  • 150 g wędzonej polędwicy Kier

Przygotowanie

Polędwiczkę kroimy w cienkie plasterki. Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w średniej grubości plasterki. Układamy je na dużym talerzu.
Na każdym kawałku owocu kładziemy po odrobinie rukoli. Przykrywamy ją 2 plasterkami polędwiczki i kawałkiem sera pleśniowego. Na górze układamy po połówce orzecha włoskiego. Przekąskę można dodatkowo polać sosem balsamicznym i oliwą.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close