Slider

Kaszanka z młodą cebulką, jabłkami, miodem i dressingiem

 

Dzisiaj ma dla Was propozycję na kaszankę otoczoną korowodem aromatów. I to nie byle jakich! Jabłka, miód i cebula dymka dodadzą jej wyjątkowego smaku. Pieczona kaszanka w folii z młodą cebulką dymką, jabłkami, miodem i majerankiem i ogrodową sałatą z ziołowym dresingiem.

Składniki

  • kaszanka – 1 sztuka
  • cebula dymka – 3 sztuki
  • jabłko – 1 sztuka
  • majeranek suszony otarty – 3 g.
  • miód lipowy – 5ml.
  • sałaty ogrodowe – 50g
  • rzodkiewki – 3 sztuki
  • kalarepa – 1 sztuka
  • mięta – 2 g
  • czosnek – 1 ząbek
  • ocet winny jabłkowy – 5 ml
  • olej rośliny – 20 ml
  • miód lipowy – 5 ml
  • musztarda sarepska – 5 g

Przygotowanie

Kaszankę układamy na folii aluminiowej, otulamy ją młodymi cebulkami, pokrojonym w cząstki jabłkiem. Od razu dodajemy majeranek i polewamy miodem. Całość należy szczelnie zawinąć i ułożyć na grillu.
Mix ogrodowych sałat (rukola, sałata masłowa, lodowa, koper) rwiemy na kawałki i wrzucamy do misy, dorzucamy rzodkiewki, i kawałki kalarepy. Do osobnego naczynia wlewamy zimny olej rośliny, ocet winny jabłkowy, posiekaną miętę, posiekany czosnek, miód i musztardę sarepską. Całość blendujemy na gładki sos którym polewamy sałaty.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close