Slider

Jajka nadziewane

 

Dobrze wiemy, że nadziewane jajka są w wielu domach nieodzownym elementem wielkanocnego śniadania. Dlatego mamy dzisiaj dla Was przepis na naszą wersję tego smakołyku. Idealnie smakuje z Szynką Szlachecką Borowiaka.

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 5 łyżek majonezu
  • 200 g Szynki Szlacheckiej Borowiaka Kier
  • Sól/ pieprz

Przygotowanie

Jajka przekrajamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka. Umieszczamy je w misie blendera, dodajemy posiekaną szynkę i majonez. Miksujemy na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta dokładamy majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przekładamy do szprycy i nadziewamy połówki białek. Dekorujemy świeżymi ziołami. Jeśli chcemy mieć dwukolorowe jajka, do połowy masy dodajemy 2-3 łyżki ketchupu.

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close