Slider

Zakłady Mięsne Kier

 

Zakłady mięsne „Kier” mają siedzibę w Jastrzębiu Pomorskim (woj. kujawsko-pomorskie) na południowym skraju Borów Tucholskich.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Kier” w Jastrzębiu jest jednym z najbardziej znanych w Polsce producentów wyrobów mięsnych. Jego rodowód sięga roku 1994, gdy konsumenci po raz pierwszy mogli zapoznać się z ofertą niewielkiej masarni, która szybko zaczęła korzystnie wyróżniać się jakością i smakiem swoich wyrobów.

Początki rynkowego działania nie były łatwe. ale twórcy nowego podmiotu gospodarczego wykazali niezwykłą determinację i pracowicie umacniali firmę. Jakość wyrobów, rzatatność działania i umiejętność systematycznego wprowadzania na rynek nowości szybko akceptowanych przez klientów to były zasadnicze składniki sukcesu.

Dziś „Kier” wytwarza w ciągu doby około 70 ton wyrobów, które szybko znajdują nabywców dzięki sprawnie funkcjonującej organizacji sprzedaży. Własny. nowoczesny tabor specjalistycznych samochodów i rozległa siec hurtowni rozprowadzających firmowe produkty marki „Kier” jest dla konsumentów gwarancją udanego zakupu. Zresztą o smakowych i jakościowych walorach tych wyrobów z uznaniem wyrażają się nawet branżowi konkurenci.

Przedsiębiorstwo „Kier” jest dziś także jednym z najnowocześniejszych zakładów w branży. Wieloletnie inwestycje w najnowsze linie technologiczne, maszyny i urządzenia, w systemy organizacji produkcji i zarządzania jakością przyniosły efekty. Przy czym najwyższe standardy technologiczne i techniczne udało się skojarzyć z autentycznym przywiązaniem do najlepszych tradycji polskiego wędliniarstwa. „Kier” stosuje naturalne, wyselekcjonowane przyprawy i stale odwołuje się do tradycyjnych polskich receptur. Wysoka klasa mięsa pochodzi od wyselekcjonowanej grupy sprawdzonych dostawców.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Kier” w Jastrzębiu zatrudnia średnio ok. 250 pracowników, specjalistów o wysokich kwalifikacjach, dobrze przygotowanych do obsługi nowoczesnych urządzeń, zinformatyzowanych linii produkcyjnych, specjalistycznego taboru samochodowego. Przy takiej skali produkcji równie ważnym fragmentem firmowej struktury organizacyjnej jest marketing. Właściciele przedsiębiorstwa zbudowali ten dział dobierając i kształcąc grupę specjalistów o znakomitych kwalifikacjach, które są codziennie weryfikowane przez wyniki sprzedaży.

Potencjał przedsiębiorstwa „Kier” umożliwia również elastyczne reagowanie na rożne potrzeby zgłaszane przez odbiorców w tym na przykład szybkie przygotowanie i podjęcie produkcji nowej grupy wyrobów i to na znaczącą skalę. Jest to dziś jeden z flagowych zakładów przetwórstwa mięsnego nie tylko w regionie kujawsko-pomorskim co dokumentują liczne nagrody uzyskiwane w prestiżowych konkursach.

Zakłady Mięsne
Kier ...uj się smakiem!

Pozostając na stronie, zgadzasz się na użycie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close